14 februari 2008

 


30 januari 2008

 

Persbericht


Lijst Smolders eist excuus van Burgemeester Vreeman voor leugenachtige en tendentieuze uitspraken

Op 21 januari 2008 is besloten om te kijken of de Tilburgse politiek het eens kan worden over een aan te wijzen deskundige die naar de pijnpunten in de Tilburgse politiek gaat kijken.
Ook zou hij moeten bekijken of de sfeer verbeterd zou kunnen worden. Vandaag heeft de Lijst Smolders weloverwogen besloten niet verder deel te nemen aan gesprekken met een zogenaamde onafhankelijke expert voordat Vreeman zijn excuus heeft aangeboden voor zijn interview van 30 januari j.l. Ons besluit komt nadat Vreeman wederom de raad geschoffeerd heeft met politieke en leugenachtige uitspraken in het Brabants Dagblad en tevens hiermee het afgesproken lopende proces op onfatsoenlijke wijze regentesk heeft ondermijnd en doorkruist.
Vreeman toont hiermee zijn zoveelste brevet van onvermogen aan als voorzitter.
Waarom gevoelige, leugenachtige en tendentieuze uitspraken doen op ’n burgemeester onwaardige wijze, terwijl nog geen week eerder hijzelf met alle fractievoorzitters heeft afgesproken daar juist een expert voor in te schakelen.
De volgende leugenachtige en tendentieuze uitspraken had hij maar moeten doen zoals was afgesproken bij de aan te stellen expert en niet bij het Brabants Dagblad.
*Plannen College worden soms zonder inhoudelijke discussie naar prullenbak verwezen.
*Vreeman hoopt dat gesprekken leiden tot betere besluitvorming de komende twee jaar.
*Tilburg verdient een daadkrachtig stadsbestuur dat argumenteert op basis van inhoud.
*Slechte verhoudingen ondermijnen kracht Tilburgs stadsbestuur.
*Scheldpartijen in de Raad.

Maar de slechte verhoudingen zouden ook juist het gevolg kunnen zijn van het huidige ondermaats presterende College van Burgemeester en Wethouders zelf!
Wij van de Lijst Smolders hadden al grote twijfels of er wel een eerlijke en heldere analyse gemaakt kan worden, zonder dat deze onafhankelijk expert maatschappelijk en sociaal uitgekotst gaat worden als hij bijvoorbeeld in zijn analyse zou aantonen dat juist de bestaande regenteske politieke kopstukken in het College van B&W van Tilburg de pijnpunten zijn en juist daardoor Tilburg geen daadkrachtig stadsbestuur heeft. Als deze expert dan verder ook nog zou constateren dat juist de besluitvorming van B&W belabberd zou zijn en er ook geen enkel voorstel van het college zonder inhoudelijke discussie naar de prullenbak is verwezen dan mag u zelf raden hoe de toekomst er voor deze man/vrouw uit zal gaan zien.
Een eerlijk en kritisch rapport komt er dus al zeker niet als Vreeman al denkt weg te komen met zo’n onbeschoft en tendentieus interview dwars door het lopende proces heen, vandaar dat hij eerst maar zijn welgemeende excuses aan de Lijst Smolders moet maken alvorens de LST verder meedoet aan gesprekken met een “deskundige”.
De Lijst Smolders heeft normaal gesproken niets te vrezen van welk onderzoek dan ook maar betwijfelt ten zeerste of een onafhankelijk expert, die echt zijn nek durft uit te steken en de waarheid op papier wil zetten, wel te vinden is?
Het is juist Burgemeester Vreeman die al vanaf de eerste dag, 7 maart 2006, heeft laten zien ronduit onfatsoenlijk en regentesk te zijn, zoals bij het frauduleus handelen met wachtgelden en het misbruiken van “vertrouwelijkheid” in het presidium.
Ook is vriend en vijand het erover eens dat PvdA Burgemeester Vreeman een zeer kwalijke rol speelt als onafhankelijke voorzitter van de raadsvergaderingen. Het is Vreeman die ronduit ongeïnteresseerd en slecht de vergaderingen leidt en zelfs tijdens die vergaderingen zit te tekenen, waardoor een “kunstgalerij” kon ontstaan.
Pas als de belangen van de stad en de burgers voorop gesteld gaan worden door de bestaande politieke partijen in plaats van hun eigenbelang, partijbelang en de PvdA hobby’s, zal er vanzelf een betere onderlinge sfeer komen. Laten we hopen dat dit na de verkiezingen in 2010 wel gaat gebeuren. In 2010 mogen de burgers gelukkig weer opnieuw gaan stemmen en tot die tijd zal de bestaande politiek alle middelen inzetten om de Lijst Smolders zwart te gaan maken met de actie beschadiging Smolders.

Als de rest van de raad wil dat het weer zo gezellig gaat worden zoals het vroeger was zonder de LST, dan wens ik alle partijen daar veel succes mee. Wij zullen daar niet aan meewerken en laat het duidelijk zijn dat de LST voor elke burger in onze gemeente blijft knokken zoals ze dat vanaf de eerste dag, 7 maart 2006, heeft gedaan tegen de enorme geldverspilling, wanbeleid en machtspolitiek.

De LST betwijfelde al ten zeerste of een onafhankelijk expert, die echt zijn nek durft uit te steken, wel te vinden is?

 

 


14 februari 2008

 


28 februari 2008

 


29 februari 2008

 

Persbericht

Tilburg 20 maart 2008

De Lijst Smolders betreurt het zeer dat Burgemeester Vreeman zich wederom niet van zijn beste kant heeft laten zien. Dat in tegenstelling tot zeer veel fractievoorzitters die onlangs een beroep op mij hebben gedaan, als fractievoorzitter van de Lijst Smolders, om toch mee te doen aan het onderzoek. De ONDERLINGE VERHOUDINGEN en de WERKSFEER tussen de Lijst Smolders en de SP, VVD, CDA, AB, VSP en D66 zijn al een hele tijd goed te noemen.
Als zoveel partijen een beroep op je doen dan moet je dat uiterst serieus nemen en niet halsstarrig zijn, immers alleen verstandige mensen kunnen van mening veranderen.
Ook onze ambities om in 2010 te laten zien dat het echt anders kan en moet, speelt daarbij een belangrijke rol.
Daarom heb ik besloten om toch mee te doen aan het sfeeronderzoek.
De LST betreurt het echter zeer dat wij hebben moeten vaststellen dat de afgelopen 2 jaar met de PvdA niet viel samen te werken.
Voor de Lijst Smolders was het overigens ook van essentieel belang dat de rol van de Burgemeester en Wethouders goed wordt onderzocht.
Door eerdere ervaringen uit het verleden blijf ik echter wel zeer sceptisch over onderzoeken binnen de overheid.

Hans Smolders

 


21 maart 2008

 


21 maart 2008

 


22 maart 2008

 


27 maart 2008

 


29 maart 2008

 


8 juli 2008

 

 

Webhosting & Design door Corina van Weert
Copyright © Hans Smolders Tilburg / 2003-2016