officiële vragen aan het college

Logo LSTLIJST SMOLDERS TILBURG Logo LST


Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg


Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde                                                            19  augustus 2009

 

Ouderen dubbel slachtoffer van dikbetaalde incompetente politici, directeurtjes en managers bij overheid en semi-overheid!


Ouderen worden evenredig het zwaarst getroffen door de wanprestaties van de politiek, politie, OM, rechtelijke macht, directeurtjes en managers bij de overheid en semi-overheid.
Op vele terreinen laat men de burgers in de kou staan.
De incompetente overheid met zakkenvullers aan de top, die met name wel alles goed voor zichzelf hebben geregeld en ondertussen een samenleving achterlaten waar o.a. al vele jaren struikrovers oude mensen op laffe wijze worden overvallen. De vele laffe overvallen en berovingen, met name op ouderen, zijn de LST van meet af aan een doorn in het oog maar voor de ouderen een sociale ramp. Deze ouderen hebben die dit land met bloed zweet en tranen opgebouwd, worden nu geconfronteerd met struikrovers en ander tuig. Als je dan als bejaarde beroofd bent van je portemonnee, bankpasje (rekening leeggeplunderd) en je identiteitskaart, inmiddels bent bekomen van de eerste schrik, word je vervolgens geconfronteerd met een walgelijk overheidssysteem.
Na minstens 40 jaren te hebben gewerkt bel je de sociale dienst (waar je noodgedwongen op je oude dag klant bent geworden omdat je als alleenstaande echt niet kunt rondkomen van één AOW-tje) om een voorschot te vragen omdat je na de laffe overval/straatroof helemaal geen geld in huis hebt. Antwoord; wij kunnen niets voor u doen.
Vervolgens ga je bij de gemeente informeren voor een nieuwe identiteitskaart.
Antwoord; kan maar u moet gewoon betalen met daarbovenop vermissings- verificatiekosten omdat u uw identiteitskaart bent kwijtgeraakt, geen paspoort of rijbewijs hebt en u zich dus niet kunt legitimeren. De LST heeft de betreffende afdeling op het stadhuis gebeld en we waren het er snel over eens dat dit eigenlijk niet kan. Vervolgens is de bejaarde teruggegaan naar het gemeentehuis en de onmenselijke beleidsregels werden deze keer niet toegepast.


Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande vragen :

  1. Als bewoners van de gemeente Tilburg slachtoffer worden van een straatroof of beroving wilt u dan deze mensen in de toekomst geheel kosteloos en met voorrang een nieuwe identiteitskaart of paspoort geven waardoor uw ambtenaren ook geen onmenselijk beleid hoeven uit te voeren?
  2. Wilt u met grote spoed met een plan van aanpak komen om straatroof en overvallen, met name die op bejaarde mensen, met nog grotere kracht en met nog meer middelen te gaan bestrijden om dit tuig van de straat te halen?

Hans Smolders, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert, Arjen Roos, Harrie de Swart


 


20 augustus 2009

klik hier voor een vergroting

 


13 oktober 2009

 


15 oktober 2009

 

 


Enkele voorbeelden uit het Brababants Dagblad van de maand juli 2009
Dit is de trieste opsomming van twee weekjes Tilburgse overvallen op
hoog bejaarde dames die op een afschuwelijk laffe wijze zijn beroofd.
Dit zijn alleen maar de berovingen die de media halen en dan hebben
we het nog niet over de rest van de ellende!


 


18 april 2012

 


12 juni 2012

 

 

Webhosting & Design door Corina van Weert
Copyright © Hans Smolders Tilburg / 2003-2016