3 januari 2008

 

officiële vragen aan het college

Logo LSTLIJST SMOLDERS TILBURG Logo LST


Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde                                                                  1 januari 2008

 

Bestaande 512 Midi-stoelen niet goed genoeg voor Adje-theater

In het Brabants Dagblad was te lezen dat de stoelen van het Midi-theater zeer gewild zijn en als zoete broodjes over de toonbank gaan. Maar liefst 512 stoelen van amper acht jaar oud worden nu door de ex-bedrijfsleider verkocht voor 45 euro per stuk en dat maakt een totaalbedrag van 23000 euro. Nee zelfs ook deze 23000 euro komen niet in de kas van de gemeente, want die wilde deze stoelen niet, volgens de bedrijfsleider?
Het is natuurlijk niet zo verwonderlijk dat Adje het advies heeft gegeven dat er splinternieuwe stoelen in zijn Theater moeten komen. De Tilburgse belastingbetalers dokken gewoon 5 miljoen euro voor de verbouwing, met goedkeuring van het College van B&W met uiteraard de PvdA ( Portemonnee Van De Ander ). Straks moeten er nieuwe theaterstoelen terugkomen en die kosten rond de 600 euro per stuk, dus tel uit je winst!!
De eerste 300.000 euro van dit waanzinnige project van om totaal 7,5 miljoen euro zijn al onnodig over de balk gesmeten!!
Wij van de LST worden van dit peperdure project kotsmisselijk.

 

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande vragen :

  1. U heeft onlangs het pand, de Midi-bioscoop, voor 2,55 miljoen euro aangekocht en waarom was u niet handig genoeg om deze deal van 2,55 miljoen euro te sluiten incl. de stoelen?

  2. Waarom heeft u de bestaande stoelen niet hergebruikt, dan had u 300.000 euro aan Tilburgs gemeenschapsgeld bespaard?

  3. De bedrijfsleider van de Midi zei tegen mij dat de gemeente de stoelen niet wilde hebben, is dat waar?

  4. Hoe denkt u dat dit alles overkomt bij o.a. Voedselbankklanten, Muzima, Working Poor, Het poppen- en speelgoedmuseum, La-Vida theater, Peerke Donders museum, Reclamebelasting betalers, Stichting Onplaatsbare Katten, Hondenvereniging KVT, alle Tilburgse sportverenigingen en de zeer vele burgerinitiatieven die keer op keer helemaal niets krijgen van diezelfde gemeente of worden afgepoeierd met een paar duizend euro enz. enz.!!


Hans Smolders, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert, Arjen Roos, Harrie de Swart

 

 

 Webhosting & Design door Corina van Weert
Copyright © Hans Smolders Tilburg / 2003-2016