KattenLST zet zich in voor SOK

De LST heeft doormiddel van schriftelijke vragen aandacht gevraagd voor het goede werk van de Stichting Onplaatsbare Katten (SOK). In een rapport van die stichting wordt gewezen op de problemen op het gebied van milieu en volksgezondheid, veroorzaakt door zwerfkatten op een groot aantal locaties in Tilburg. Er wordt aangegeven hoe dit probleem diervriendelijk, efficiënt, effectief en met een minimum aan middelen kan worden aangepakt.

De stichting heeft sinds 2003 veel gedaan om zonder noemenswaardige hulp van de gemeente aan genoemde problemen te werken. De problemen worden in andere steden overigens wel op de voorgestelde manier aangepakt met (financiële) hulp van die gemeentes.

Een gesprek tussen SOK en dierenwethouder Moorman vlak voor het zomerreces leidde niet tot de gewenste resultaten. Sterker nog: de wethouder wilde er gewoon niet aan “omdat de gemeente nu eenmaal niet wettelijk verplicht was om op dit punt adequaat te handelen”.
Reden voor LST-raadslid Harrie de Swart om dit op de agenda van de commissie maatschappij te zetten.

EN MET SUCCES: een grote meerderheid ging met de LST mee in het pleidooi om deze stichting een overbruggingssubsidie te verstrekken totdat het nieuwe dierenasiel is gerealiseerd. Ook moet er naar een tijdelijke huisvesting worden gezocht.

 

 

Webhosting & Design door Corina van Weert
Copyright © Hans Smolders Tilburg / 2003-2016