officiële vragen aan het college

Logo LSTINITIATIEFVOORSTEL Logo LST


INITIATIEFVOORSTEL

 

Tilburg 6 maart 2015

 

Inleiding


Tilburg heeft door het jaar heen een aantal grote evenementen en traditionele feesten.
De Fractie van de Lijst Smolders Tilburg is er veel aangelegen om dit zo te houden.
Een doorn in het oog van de LST fractie is echter de zeer krakkemikkige en slechte openbare vervoersvoorzieningen op deze dagen bij o.a. de kermis, carnaval en andere grote evenementen.
Vele bezoekers van de evenementen die gebruik willen maken van het OV komen letterlijk van een koude kermis thuis door een niet adequaat opererende vervoermaatschappij.
Gevolg : Tilburgers pakken eigen vervoer waardoor de parkeer en verkeersdruk bovengemiddeld is in de binnenstad maar er ook veiligheidsrisico's ontstaan doordat de kans groot is dat mensen met een slok teveel op achter het stuur kruipen.

Wij zijn van mening dat de gemeente Tilburg een statement af kan geven en zich eens positief op de kaart kan plaatsen net als andere grote (Europese ) steden die voor een aantal evenementen gratis openbaar vervoer inzetten zoals bijvoorbeeld in Parijs waar rond de jaarwisseling van 12.00 uur oudejaarsdag tot 18.00 uur nieuwjaarsdag gratis OV beschikbaar gesteld wordt. Maar in Tilburg kan o.a. ook gedacht worden aan de optocht carnavalszondag, de Kermis, de intocht van Sinterklaas, de Ten Miles etc. etc.

Voorstel
Voorgesteld wordt om te onderzoeken of het haalbaar is om een pilot te laten plaatsvinden van gratis OV voor één groot feest of evenement. Mocht het haalbaar blijken dan na de pilot evalueren om te kijken of het goed bevallen is en als dat wel het geval is vervolgens bekijken of er nog een feest of evenement aan toegevoegd kan worden.

 

De fractie van de Lijst Smolders

 

 

 


17 maart 2015

 

 

 

 

 

Webhosting & Design door Corina van Weert
Copyright © Hans Smolders Tilburg / 2003-2016