Wie word de nieuwe burgemeester van Tilburg?Rol Burgemeester cruciaal bij veiligheid stad !!

De conclusie van de commissie Fijnaut is helder. Het veiligheidsbeleid in Tilburg is vanaf 1998 in hoge mate op zijn beloop gelaten! Ook was er geen samenhang van het beleid. Wie was in die periode burgemeester van Tilburg? Als burgemeester van een grote stad als Tilburg kun je niet zoveel nevenfuncties en bijbaantjes hebben. Een aantal zeker niet als socialist en vakbondsman zoals - samen met vriend Wim Kok - commissaris bij ING. We weten inmiddels dat de bestuurders zich daar asociaal aan het zelfverrijken zijn met 60% salarisverhoging, terwijl de mensen op de werkvloer er geen cent bij krijgen of zelfs ontslagen worden.

Door deze vele bijbanen kun je niet weten dat het in de Reeshof onveilig is. En ook beschuldig je dan ten onrechte de portiers in de binnenstad (die nog wel gezag hebben over de jongeren) van racistisch deurbeleid. VIDEO Wij zitten nu met de erfenis: een onveilige stad.

Het wordt de hoogste tijd dat de gewone hardwerkende en welwillende mensen eens weten hoe alles werkelijk in elkaar zit en dat we een old boys netwerk hebben dat alleen oog heeft voor zichzelf en niet voor de hardwerkende en welwillende burgers.

Het is te hopen dat de nieuwe burgemeester van Tilburg wel full-time voor onze mooie stad beschikbaar is!

 

Hans Smolders

Tilburg, woensdag 21 januari 2004


OVERLIJDEN STEKELENBURG OOK VOOR ANDERE BURGEMEESTERS REDEN TOT VERTREK.

Dit stond op de voorpagina van uw krant. De burgemeesters uit Loon op Zand (59) en Alphen (61) leggen hun functie neer om toch nog van het leven te kunnen genieten. Zouden ze dat ook doen als ze geen wachtgeld zouden ontvangen van 7000 gulden?? (3181,- euro) Wat moet de verpleegster, metselaar, boekhouder, agent, journalist, onderwijzer, ambtenaar, etc. hier van denken die word gevraagd om meer te gaan werken voor hetzelfde loon en met het vooruitzicht als ze 65 jaar zijn, gewoon maar een paar jaar moeten doorwerken omdat anders onze voorzieningen (welke?) niet meer betaald kunnen worden. Het ambt als Burgemeester in deze gehuchten zal dan ook wel een hele zware opgave zijn geweest of zou het komen door de nevenfuncties?? In een grote stad als Tilburg kon de burgemeester zoveel bijbaantjes en nevenfuncties hebben dat het ambt als burgemeester blijkbaar niet gezien kan worden als een full-time job. Het wordt de hoogste tijd dat de hardwerkende mensen eens eerlijk weten;

"Het socialisme is op zich goed, maar het word pas een ramp als de socialist in de gaten krijgt dat hij er rijk mee kan worden".

Webhosting & Design door Vermelis Image Presentations / Corina van Weert
Copyright © Hans Smolders Tilburg / 2003-2006