18 augustus 2007


 


17 augustus 2007


 

officiële vragen art. 47 aan het college 17 augustus

Logo LSTLIJST SMOLDERS TILBURG Logo LST
Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde                                                                 17 augustus 2007

INGETOGEN KLOKKENLUIDEN MOET KUNNEN!!

Er was gisteren een heel mediacircus rondom de kerkklokken.
Ik wou zelf wel eens horen hoe hard het geluid van die kerkklokken nu eigenlijk was en ben vanmorgen om 07.15 in alle rust eens objectief gaan kijken en vooral gaan luisteren.
Ik was echt verrast en moest er eigenlijk om lachen!!
Ik mag wel zeggen dat ik echt weet wat voor geluid kerkklokken maken. Ik heb namelijk naast de Theresia Kerk en pal naast de Hasseltse Kerk gewoond die toen nog in volle glorie haar klokken lieten luiden.
Vandaar had ik nog wel enigszins een beetje begrip voor de omwonende, ondanks dat ik vind dat we onze christelijke tradities niet zomaar allemaal overboord moeten gooien.
Maar vanmorgen constateerde ik dat het geluid van de kerkklokken aan de Ringbaan West absoluut niet te vergelijken zijn met het geluidsniveau van mijn eerdere ervaringen.
Het geluid van de kerkklokken aan de Ringbaan West was zeer ingetogen en de klagers zouden zich moeten schamen. Als er iemand bij die geluidsmeter van de ambtenaar stond te praten maakt hij net zoveel geluid als de kerkklokken en dan hebben we het nog niet over passerende vrachtwagens en bromfietsen/scooters. Iemand van de afdeling handhaving zei zelf ook dat het leek alsof het geluid wat ingetogener was, maar de metingen waren exact hetzelfde als gisteren waar die belachelijke boete van 5000 euro voor moet worden betaald!

Dit brengt ons tot de volgende vraag:

1) Zou Wethouder Moorman zelf eens kunnen gaan luisteren naar het ingetogen geluid van die kerkklokken aan de Ringbaan West? (omdat ik me voor kan stellen dat ook Wethouder Moorman een heel andere voorstelling heeft van het geluidsniveau van kerkklokken zoals ik dat zelf immers ook had)

Hans Smolders, Harrie de Swart, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert, Arjen Roos,


 


25 augustus 2007

 


7 februari 2009

 

Video
Netwerk - Harm Schilder blijft de klokken luiden - 2 juli 2009

 


23 juli 2009

 

 

Webhosting & Design door Corina van Weert
Copyright © Hans Smolders Tilburg / 2003-2016