1 april 2014

 

Hondenbelasting in Tilburg het hoogste in Brabant

 

Logo LSTLIJST SMOLDERS TILBURG Logo LST

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

 

Tilburg, 30 maart 2014

 

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde

 

Geacht College,

 

Hondenbelasting in Tilburg hoogste in Brabant !

Onderstaande was te lezen op de website van Dichtbij;
Tilburgse hondenbezitter betaalt zich blauw aan hondenbelasting
De gemiddelde Tilburgse hondenbezitter betaalt ook in 2014 een klein vermogen aan hondenbelasting. Een hondenbezitter betaalt voor een hond 124 euro per jaar aan de gemeente. Een stijging van liefst 11 euro ten opzichte van 2013.Vorig jaar betaalde de Tilburgse hondenbezitter namelijk 113 euro per jaar aan de gemeente voor hun trouwe viervoeter. Niet dat dat goedkoop was, Tilburg stak toen ook al met kop en schouders boven de rest van Brabant uit voor wat betreft hondenbelasting. In Breda, de nummer 2 op de lijst, is de bezitter van een hond toch zo'n 25 euro per jaar goedkoper uit. In de regio zijn de verschillen nog veel groter: In Oisterwijk betaal je 59 euro per jaar voor een hond, in Goirle 56 euro en in Loon op Zand zelfs maar 44 euro per jaar. Dit jaar is Tilburg na Rotterdam de duurste stad van Nederland voor hondenbezitters. De hondenliefhebber in de havenstad betaalt 127 euro per jaar voor zijn huisdier. Een schrale troost voor de Tilburgers met hond:

Over de hele linie is de gemeente Tilburg een van de goedkoopste plaatsen in Nederland, voor wat betreft lokale belastingen.

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande schriftelijke vragen:

1. Waarom is de hondenbezitter zo duur uit in Tilburg, terwijl de handhaving van overlast beter kan, zoals o.a. het opruimen van hondenpoep?

2. Ook heeft men het in dit bericht over de indruk die u heeft gewekt dat Tilburg structureel de laagste woonlasten heeft van Nederland. Lijst Smolders denkt dat het een staaltje van kiezersbedrog is! Gaat u voor de komende 4 jaar garanderen dat de woonlasten de laagste van Nederland blijven of gaat Tilburg na de verkiezingen weer stijgen in lokale belastinglijstjes?

 

De LST fractie; Hans Smolders, Peter v/d Hoven, Angelique v Huffel, Wil v/d Bogaard, Cees v Dijk

 

http://www.dichtbij.nl/tilburg/regionaal-nieuws/artikel/3450142/tilburgse-hondenbezitter-betaalt-zich-blauw-aan-hondenbelasting.aspx

 

 


20 oktober 2015

 

 

 

 

Webhosting & Design door Corina van Weert
Copyright © Hans Smolders Tilburg / 2003-2016